Få hjælp til at vælge og forstå bredbånd

Har du også hørt om bredbånd, feks. i tossekasseen, og er du slet ikke helt klar over, hvad det er? Her kan du læse mere, og desuden få hjælp til at vælge den helt rigtige internetforbindelse, der opfylder dine krav og behov.

Hvad er bredbrånd – en definition

Bredbånd er en betegnelse, der ofte forbindes med en høj hastighed på nettet. Det er dog lidt svært præcist at definere, hvad det er, men det danske ord stammer fra det norske ord ”broadband”. det står i kontrast til de gamle 56k modemmer, og derfor kan alt, der er hurtigere end en 56k forbindelse altså betegnes som en bredbåndsforbindelse. De mange udbydere af internet bruger betegnelsen, når de reklamerer for deres produkter. Hvis man som forbruger kun har behov for internettet til at feks. at skrive e-mails, chatte eller surfe, så har man overhovedet ikke brug for en særlig hurtig forbindelse, men hvis man derimod downloader film eller musik, så er der brug for en forbindelse over 256k. Man bruger altså betegnelsen bredbånd om både langsomme og hurtige forbindelser.

Hvilket slags bredbånd passer til dig?

Det kan nemt blive forvirrende, når man skal til at vælge det rigtige bredbånd, da der er findes så fleste forskellige udbydere, der alle mener at de har det bedste eller billigste produkt, der opfylder allesammen dine krav. Først om fremmest bør man spørge sig selv, hvad man burde bruge bredbåndet til. Hvis man overhovedet ikke bruger nettet ofte, og måske blot ønsker at læse nyhederne at checke e-mails, og kun har 1 computer, så vil det være tiltrækkende med en ensporet forbindelse. Hvis man derimod har 2 computere eller endnu flere i husstanden, og der både skal streames film, høres musik og downloades billeder, så bør man overveje en hurtigere forbindelse. Dog er det vigtigere at tænke over, hvad man burde bruge internettet til, fremfor hvor enormt mange computere der burde være på ad gangen.