Det er svært at blive dyrlæge i Gentofte

Det har længe været kendt af mange, at der er nogle uddannelser her i landet, som kræver et så højt snit, at det er de færreste, der nogensinde får muligheden for at prøve en sådan uddannelse af. En af de uddannelser er uddannelsen til dyrlæge i Gentofte i København. Uddannelsen er faktisk placeret i det indre København, men det er meget eftertragtet at komme ud i praktik eller ud at arbejde fast på en klinik for dyrlæger i Gentofte.
I år satte vi igen Danmarksrekord på højragende snit fra gymnasiet, da de unge studerende stod overfor at skulle søge ind på en videregående uddannelse. Det var meget oppe i medierne og debatten var stor, da mange folk ikke forstår, hvordan en studerenes evner i, for eksempel, oldtidskundskab skal kunne gavne personen, når han eller hun skal videre på et studie, som ikke har noget som helst at gøre med oldtidskundskab, men hvor det sociale aspekt måske endda er vigtigere, for eksempel, hvis man vil arbejde med mennesker eller som dyrlæge i Gentofte.
Mange mener, at det ikke gør nogen gavn for andre end elite eleverne at snittene, der bliver krævet, er så tårnhøje, som de er. Det lader en masse af de middelmådige elever i stikken, da der sidste år på 50 % af de videregående uddannelser blev krævet et snit på mere en 9,0, som er et rigtigt højt gennemsnit.
Hvis man går rundt og drømmer om at blive dyrlæge i Gentofte, men har et middelmådigt snit måske omkring de 7, skal man måske få sig nogle nye drømme, eller forsøge sig med kvote 2, men det kræver en masse erfaring, hvilken ofte ikke er let at anskaffe sig. Det bliver sværere og sværere at være ung studerende i Danmark, hvis man stræber højt uden at have de nødvendige evner.